Türkiye İstanbul Diş Hekimi

İmplant Diş Bakımı

İmplant dişler, eksik dişlerin yerine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. İmplant dişler, doğal dişlere en yakın alternatiftir ve uzun ömürlü bir çözümdür.

İmplant dişlerin sağlıklı ve uzun ömürlü olması için düzenli bakım yapılması gerekir. İmplant diş bakımı, doğal diş bakımı ile benzerdir. Dişlerinizi günde iki kez fırçalamanız ve günde bir kez diş ipi kullanmanız gerekir. Ayrıca, düzenli olarak diş hekiminize kontrol yaptırmanız önemlidir.

Okumaya devam et
implant diş yapımı tarihçesi

İmplant Diş Ömrü Ne Kadar?

İmplant Diş Kullanım Ömrü ve İstanbul Küçükçekmece’de Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya

İmplantlar, eksik dişlerin yerine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. İmplantlar, doğal dişlere en yakın alternatiftir ve uzun ömürlü bir çözümdür.

İmplant diş kullanım ömrü, implantların yerleştirildiği çene kemiğinin kalitesine, implantların kalitesine ve hastanın genel sağlığına bağlı olarak değişir.

İdeal koşullarda, implant dişlerin kullanım ömrü 30-40 yıl veya daha uzun olabilir. Ancak, aşağıdaki faktörler implantların kullanım ömrünü kısaltabilir:

Okumaya devam et
Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya diş eti kanaması hakkında bilgi veriyor

İmplant Tedavisi

Diş hekimliğinin temel hedefi diş fonksiyonlarının sürekliliğini sağlamak. Bu amaçla diş kaybını engellemeye çalışan diş hekimleri kanal tedavisi, diş dolgusu, diş kaplamaları ve estetik diş tedavilerinin yanı sıra kaybedilmiş dişler için de çözüm sağlıyorlar. İmplant tedavisi konusunda başarılı çalışmaları bulunan Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya dan implant tedavisi ile ilgili bilgiler aldık, merak edilenleri sorduk. 

Okumaya devam et
implant diş yapımı tarihçesi

İmplant Uygulamasının Geçmişi

İmplant diş uygulama tarihi ile ilgili bilgi almak için Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya dan bilgi aldık. Bu sayfada implant gelişim süreci ve günümüz implantlarına gelinene kadar geçilen aşamaları bulabilirsiniz. Maya uygarlığı (MÖ 6. yüzyıl) ilk implant uygulamalarına ait izler vermektedir. İmplant diş olarak eksik dişlerin telafisi amacı ile yapılan ilk uygulamalar arkeolojik bulgulara göre 27. y.y. öncesine dayanmış oluyor.

Okumaya devam et